Choco Chips Cookies

door sophievanopstal

Afbeelding

Benodigdheden:

– 250 gr bloem
– 1/2 tl baksoda (soda bicarbonaat)
– 1/2 tl zout
– 170 gr ongezouten boter, gesmolten
– 200 gr bruine basterdsuiker
– 100 gr suiker
– 1 ei
– 1 eidooier
– 200 fijngehakte pure chocolade

Verwarm de oven voor op 170 graden. Zeef de bloem, baksoda en zout boven een kom een roer door elkaar en zet weg. Roer de gesmolten boter, bruine suiker en suiker in een middelgrote door elkaar. Klop het ei en eigeel erdoor tot een licht en romig mengsel. Voeg het bloemmengsel toe en roer door elkaar. Nu de stukjes chocola erbij. Draai bolletjes van het deeg en leg op een bakplaat met bakpapier. Bepaal zelf de grootte, de koekjes worden ongeveer 2 keer zo groot. Leg ze daarom ook ver genoeg van elkaar. Bak de koekjes 15 minuten goudbruin en laat ze even afkoelen en hard worden.

Advertenties