Tompouce met herfst groente

door sophievanopstal

Een bordje voor met lekkers en een bordje waarmee je zeker indruk maakt op je tafelgasten.

Afbeelding

Benodigdheden voor 4 personen:

-4 plakjes bladerdeeg

– 300 gr pompoen

– 2 winterpenen

– 3 bieten

– 2 uien

– zachte geitenkaas

– balsamicoazijn

– tl honing

– thijm

– pompoen pitten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de plakjes bladerdeeg doormidden, leg op een bakplaat met bakpapier en prik de plakjes in met een vork. Bak de plakjes 10-15 minuten goud bruin. Was de bieten goed en snij de bieten, ui en pompoen in parten (de schil kun je eraan laten zitten).  Snij de peen in schijfjes. Doe alle groenten in de braadslee en besprenkel met olijfolie, zout en peper en thijm. Draai de oven naar 250 graden en zet de braadslee in de oven voor 30 minuten. Daarna nog 10 minuten onder de gril. Maar let op dat de groente niet verbrand. Rooster in een koekenpan de pompoen pitten tot ze knappen. En breng in een steel pannetje een bodempje balsamico azijn met honing langzaam aan de kook tot hij is ingedikt en draai het vuur uit.

Maak nu de borden op, begin met een laagje bladerdeeg en leg hier de geroosterde groente op. Nu het andere laagje bladerdeeg erop. Besprenkel met de balsamico siroop en maak af met de pompoenpitten de geitenkaas en nog wat thijm. En nu genieten!

Advertenties